Keresés ebben a blogban

Azazel / Isaac Asimov




Két centiméter magas. Tűzvörös. És varázserejével bármely halandó ember életét pokollá teheti természetesen csakis a legjobb szándékoktól vezérelve.
George Bitternut, a különc nyelvést véletlenül bukkan rá az ősi megidéző szövegre, amely előszólítja ezt a rettentő hatalmaknak parancsoló, aprócska démont. A lény azonban sajnos semmi olyat nem hajlandó tenni, amiből George-nak személyes haszna származna viszont hajlandó segíteni a barátain. Időnként egészen katasztrofális következményekkel



Ez az ördögien mulatságos, csalafinta novellafüzér Asimov új oldalával ismerteti meg hűséges olvasóit. Az SF nagymestere ezúttal a habkönnyű szórakoztatás mellett teszi le voksát, de a tőle megszokott rendszerező, csavaros észjárás minden történetben a felszínre bukkan.



A science fiction igazi mestere.


Forrás: Bookline

Hürrem, Szulejmán ágyasa


Szulejmán, és a szépségéről, intrikáiról hírhedt Hürrem szultána szenvedélyes kapcsolatán keresztül megismerhetjük az Oszmán Birodalom fénykorát és a szultáni hárem birodalomformáló szerepét. Kettejük szerelme mellett bepillantást nyerünk a háremhölgyek, az agák és a nagyvezír hatalmi harcába, és a szultáni család szenvedéllyel, gyűlölettel és cselszövéssel átitatott mindennapjaiba.



A regény egy lány, Alekszandra Anastasia Lisowska történetével kezdődik, akinek a faluját egy éjjel megtámadják a tatárok és őt elrabolják. Elrablója, Tacsam Nojan azonban megkedveli a lányt és a szárnyai alá veszi. Krími Palotába küldi, ahol a krími kán családja befogadja őt és szárnyai alá veszik A kán édesanyja Szulejmán szultán palotájába küldi.Miközben elviszik a Szultánhoz az Oszmán Palotába, Alexandra rugdos és sikítozik, majd megfogadja, hogy egy napon ő lesz az Oszmán Birodalom úrnője.



A szultán háremében Alekszandra elképesztő küzdelmeinek lehetünk tanúi, ahogyan fokozatosan megtanulja mit is jelent a szerelem, a hatalom, az álnokság. A háremben több segítőre talál: a tatár lány Merzuka, akit Krímből küldtek vele együtt; a szőke orosz ágyas Ekaterina; a hárem aga Szümbül, akit egy sötét titok kényszerít az együttműködésre; a szultán anya Hafsza szultána, és végül Szulejmán szultán, akit teljesen elbűvöl a kékeszöld szemű, vörös hajú, szókimondó szépség. Új nevét is ő adja, átnevezi Hürremmé, hogy neve tükrözze meleg mosolyát és gyönyörű szemeit.



Ellenségekre is gyorsan szert tesz köztük a szultán kedvenc ágyasa és egyetlen fiának édesanyja Gülbahar, illetve a szultán legfőbb bizalmasa, Ibrahim személyében.



A sorozat török nézői szerint ezt a lélegzetelállító könyvet egyetlen rajongónak sem szabad kihagynia, hiszen a sorozatból kimaradt titkokra is fény derül.

Forrás: Bookline

Öltések közt az idő / María Duenas


Az ifjúság és a felnőttkor között…



Sira Quiroga tizenkét éves korában annak a stúdiónak a padlóját söprögeti, ahol egyedülálló édesanyja varrónőként dolgozik. Tizennégy évesen csöndesen megkezdi tanoncidejét. Huszonéves korára kitanulja a szakma csínját-bínját, és eljegyzi magát egy szerény kormánytisztviselővel. De minden megváltozik, amikor két karizmatikus férfi robban be váratlanul takarosan eltervezett életébe: egy vonzó kereskedelmi ügynök és az apa, akit még sosem látott.



Háború és béke között…



A Madridban készülődő spanyol polgárháború árnyékában Sira elhagyja édesanyját és vőlegényét, és hirtelen felindulásból jóképű szeretőjével Marokkóba utazik. Ott azonban nemsokára egy fillér nélkül magára marad összetört szívvel egy egzotikus országban. A kontinensen egyre súlyosbodó politikai helyzet miatt ott rekedt európaiak különös gyülekezetében Sira feltalálja magát, és az egyetlen olyan képességéhez folyamodik, amely megmentheti őt: a gyönyörű ruhakreációk iránti tehetségéhez.



Szerelem és kötelesség között…



Miközben Anglia, Németország és a többi nagyhatalom belesodródik a második világháború irtózatos konfliktusába, Sirát meggyőzik, hogy térjen vissza Madridba, ahol új személyazonosságot vesz fel, hogy karrierje legveszedelmesebb vállalkozásába fogjon. A náci tisztségviselők feleségeiből álló, mohó klienskör vezető divattervezője belekeveredik a kémkedés és a politikai konspiráció szerelemmel, intrikával és árulással teli, félhomályos világába.




Nemzetközi sikerkönyv egy látszólag hétköznapi asszonyról, aki tehetségét és bátorságát arra használja fel, hogy elismert divattervezővé, majd a második világháború alatt a szövetségesek titkos ügynökévé küzdje föl magát.
A máris európai bestsellernek számító Öltések közt az idő azok közé a ritka, gazdag szövetű regények közé tartozik, amelyek az utolsó oldalig fogva tartják az olvasót. Maria Dueñas megmutatja, milyen az, amikor egy mesteri mesélő magával ragadja az embert.

Forrás: Bookline

Megelőzöm a diszlexiát! / B. Gaál Katalin


Könyvünk célja, hogy segítséget nyújtson azoknak az 5-8 éves kisdiákoknak, akiknek nyelvi hátrány miatt nehézséget okoz a betűk megjegyzése, az össze­olvasás vagy az olvasott szó, szöveg értelmezése, ezek írásbeli megjelenítése. 

Iskolai keretek között és otthoni tanulásra is hasznos segédeszköz. 

A könyv segítségével logopédus, fejlesztőpedagógus, tanító és szülő is eredményesen tudja fejleszteni a különböző tudásterületeket. Az olvasás-írás megtanulásában kulcsszerepet játszanak - a betűtanuláshoz kapcsolt - nyelvi készségek, valamint a logikusan ráépülő részképesség-területek, például figyelem, emlékezet, analízis-szintézis, összehasonlító képesség, kombináció.

Forrás: Bookline

Kettlebell / Lakatos Péter





Ne feledd, a kettlebell csak egy vasdarab, egy eszköz, ami attól válik érdekessé, hogy hogyan használjuk. A kettlebelledzés nem csupán egy "divat", ami előbb-utóbb eltűnik a süllyesztőben. 2006 óta számos olyan trendet láttam már, amit kezdetben nagy felhajtás övezett, aztán szép csendben eltűnt, de a kettlebell szemmel láthatóan kiállta az idő próbáját. De nem ez a legfontosabb. Amire igazán büszkék vagyunk, az a sok fitt, erős és egészséges ember, akiknek az elmúlt években segítettünk elérni a céljaikat; akik nem csupán követtek minket, de bátran kérdeztek tőlünk és vitáztak velünk, és akik miatt ma sokkal jobb edzők vagyunk, mint néhány évvel ezelőtt.


Neked való a kettlebell? Nem tudom. De figyelmeztetlek: az első edzés után aligha tudod majd ezt a kérdést objektíven látni!


LAKATOS PÉTER StrongFirst Master-oktató, a kettlebell szakavatott trénere és legfőbb hazai népszerűsítője, Pavel Tsatsouline magyarországi képviselője, közvetlen és közérthető stílusban magyarázza el a kettlebell népszerűségének okait, az eszköz hatékonyságát és mutatja be a leghatékonyabb edzésmódszereket. A Paleolit edzés szerzőjének új könyve mindazokhoz szól, akik hallottak már a kettlebellről, de még nem merték kipróbálni, akik gyakorolnak már vele, de jobbak akarnak lenni, és azokhoz is, akik tudni szeretnék, hogyan válhatnak egyszerre erőssé, robbanékonnyá és vonzó testalkatúvá a kettlebell segítségével. 
A kötetetben bemutatott nyolchetes edzésprogram követői elképesztő robbanékonyságot, erőt és kiváló kondíciót szerezhetnek, miközben egészségüknek is szilárd alapot biztosíthatnak.


Forrás: Bookline

Horgolt szegélyek / Caitlin Saino

A könyvben 75 különböző stílusú horgolt szegély pontos leírását adjuk közre. Horgolt szegéllyel sok mindent díszíthetünk, felvarrhatjuk kendők, szoknyák szélére, csinosíthatunk vele egyszerű vászontáskát vagy díszpárnát, de akár az ajándékok csomagolását is személyesebbé tehetjük vele.

A tartalomból:

Alapok
Horgolási alapismeretek
Felhasználási ötletek

Leírások

Egyszínű csipkeszegélyek
Egyszerű láncszemek
Egyszerű ívek
Rojtos lyuksor
Gyűrűk
Keleties ívek
Áttört háromszögek
Hullámok
Fodros csúcsok
Farkasfog
Kupolák
Összekötött háromszögek
Rácsos csipkeszegély
Hullámos szélű széles csipkeszegély
Apró legyezők
Ananászos csipkeszegély
Koronás csipkeszegély
Bogyós csipkeszegély
Dupla hullám
Csúcsos csipkeszegély
Cseppecskék
Könnyed bogyós szegély
Fodros csipkeszegély
stb.

Forrás: Bookline





Hány csillag az égen? / Bruck Edit


Anita túlélte a huszadik század legnagyobb emberi traumáját, a koncentrációs tábort. Tizenöt éves, árva, elveszett. Kapaszkodik a maradék rokonai által feléje nyújtott szalmaszálba: a magyarországi árvaházból nagynénje Csehszlovákiában élő családjához menekül. Nagynénje a férjével, a kicsi gyerekével és a sógorával egy frissen kitelepített szudétanémet család otthonában él, és sok-sok számkivetett sorstársával együtt az Ígéret Földjére készül. Anita álma is Palesztina, de ő ahhoz még gyerek, hogy a kezébe vegye a sorsát. A rokonok felkarolják, érte küldik Magyarországra az élveteg sógort, akinek rögtön megtetszik a szép gyereklány Hány csepp van az óceánban? Hány csillag az égen? Az emberiség fejin hány hajszál van? S hány gonoszság szivében? Ez a Petőfi-vers segíti át Anitát életének történelmi és női sorsfordulóján. A regényből Anita B címmel olaszmagyarcseh koprodukcióban film készült. 2014-ben került forgalomba. Bruck Edith elismert és sikeres olasz író, költő, műfordító. Egy Tisza-parti kis magyar faluban született. Még jóformán gyerek volt, amikor 1944-ben családostul deportálták. Túlélte Auschwitz, Dachau, Bergen-Belsen lágereit. Felnőttként Olaszországban talált hazára..

Forrás: Bookline

Indigó / Clemens J. Setz.


Mintha Thomas Pynchon és Stephen King találkozna a járványügyi hatóság zárt furgonjában az év pszichothrillere!

Stíriában, a Helianau nevű bentlakásos intézetben foglalkoznak az indigószindróma nevű rejtélyes betegségben szenvedő gyerekekkel. Ez a veleszületett rendellenesség azzal jár, hogy ha valaki egy beteg közelébe megy, rögtön hányingere támad, és szédülni kezd. Clemens Setz a szerző képzeletbeli alteregója fiatal matektanár, a Helianauban tanít, amíg ki nem rúgják, mert nyomozni kezdett a több gyereket érintő, rejtélyes relokációk ügyében. Tizennégy évvel később Robert, az intézet korábbi diákja talál egy újságcikket, amelyből kiderül, hogy Setzet felmentették gyilkosság vádja alól egy állatkínzó megölésének ügyében nyomoztak ellene. Vajon összefügg az eset azokkal a furcsaságokkal, amelyekre Robert még diákkorából emlékszik? 

A grazi születésű Clemens J. Setz (1982) az osztrák írók új generációjának legsikeresebb képviselője. Négy éven belül kétszer jelölték Német Könyvdíjra. Harmadik regénye, az Indigó az USA-ban is óriási feltűnést keltett. 

Forrás. Bookline

Határvidék / Brian McGilloway


Észak- és Dél-Írország határán, néhány nappal karácsony előtt megtalálják Angela Cashell, egy helyi kamaszlány holttestét. A nyomozást a kétgyerekes családapa, Benedict Devlin felügyelő vezeti, és mindössze két nyom áll rendelkezésére: egy aranygyűrű az áldozat ujján és egy régi fénykép. Nem sokkal később újabb tinédzsert gyilkolnak meg, és a helyzet még tovább bonyolódik, amikor Devlin rájön, hogy aktuális esetének köze van egy prostituált huszonöt évvel korábbi eltűnéséhez. Miközben a havazás egyre erősödik, nemcsak az észak és dél, hanem a jó és rossz, a bosszú és igazságszolgáltatás közötti határ is elmosódik.

Az ír Brian McGilloway első regénye nem véletlenül nyűgözte le hazai közönségét: fordulatokban bővelkedő cselekménye és árnyalt karakterei kötelező olvasmánnyá tették a krimirajongók számára.

Forrás: Bookline

Az uralkodás művészete / Napóleon


A Helikon Zsebkönyvek sorozat nyitókötete a világtörténelem egyik legnagyobb hadvezérének gondolkodásába enged bepillantást: Az uralkodás művészetében először olvashatók magyarul Bonaparte Napóleon szellemes, a Machiavellit megszégyenítő cinizmust sem nélkülöző, olykor pedig megdöbbentően aktuális gondolatai háborúról és békéről, politikáról és törvényhozásról, vallásról és társadalomról, családról és szerelemről.
A korzikai kisnemesi család sarjaként született Bonaparte Napóleon (17691821) felemelkedését a győzedelmesen megvívott csaták mellett a francia forradalom biztosította, nem véletlenül tekintette önmagát a forradalom fiának, császárként pedig a forradalom örökösének, mondhatnánk, megkoronázójának. Tábornokként és uralkodóként Napóleon egyaránt a polgári jogegyenlőségen alapuló jövőt tartotta eszménynek: polgári törvénykönyve, amely a korabeli Európa legmodernebb jogi kódexe volt, óriási hatást gyakorolt az egész európai jogrendre és a későbbi jogalkotásra. 
Az uralkodás művészetében nemcsak a napóleoni törvényhozás és a bonapartista politika gondolati háttere tárul fel, hanem a hadvezér és államférfi mint ember testvér, apa, férj is megismerhetővé válik.

Forrás: Bookline

Nekünk nem kel fel a Nap / Robert Merle


A mindmáig töretlen népszerűségű Robert Merle-nek szinte valamennyi műve megjelent már magyarul. Egyik utolsó nagy adósságunkat törlesztjük most ezzel az 1986-ban, tehát a hidegháborús korszak végén, de a nagy világváltozásokon még innen íródott regénnyel. Merle az izgalmas technikai részletek mellett hiteles képet fest benne a haditengerészek közel három hónapra összezárt, szigorú hierarchia és munkarend szerint élő közösségének mindennapjairól, az együttélés nehézségeiről, a külvilágtól elzárt katonák és a kisegítő személyzet gondjairól, örömeiről. Arról a természet közepén, az óceán mélyén természetellenes módon, de nagyon is létező világról, ahová soha nem jut el a napfény, ahol nincsenek ünnepek, és a napszakokat csak a változó színű neonvilágítás különbözteti meg egymástól. A regény egyúttal felhívja az olvasó figyelmét a nukleáris energia veszélyeire és a nukleáris háború szörnyű eshetőségére is. Annak a hidegháborúnak vége immár, de Merle több mint 25 éve megfogalmazott aggodalmai sajnos ma is aktuálisak.

Forrás. Bookline

Nemtelen nemesek / Urbánszki László


Ladányfi Bene, a léhűtő nemesivadék fogadóról fogadóra sodródik az Anjou királyok Magyarországán. Becsületes, ám unalmas vagy fárasztó munka helyett kártyával szerzi meg a napi betevőt. Kedveli a könnyű életet, ágyába csábítja a lányokat, és délig alszik, ha lehet. Egy bűnbanda markából szabadítja ki az esztergomi piac árva csavargóját, Urlast, aki igyekszik felnőni „nemes barátjához” - tisztességben, csibészségben, mikor melyik esik jobban kézre. Sonkát csen a kamrából, mikor rossz a lapjárás, és tüzelő szukával járja a várost, ha elunta magát. Hozzájuk csapódik még Szabolcs, a székely-felvidéki vadorzó, aki rablógyilkosra vadászik fejpénzért, mikor fogytán a kenyere, de csetlő-botló baloggá válik, ha egy csinos lány hozzádörgölődzik. Kártyacsatát vívnak egy nadrágért a vadonmélyi rablótanyán, hóban verekednek a szilaj ridegpásztorokkal, és husánggal ütik agyon a farkasokat. Aranyhalmokért, gulyákért kártyáznak a marhakupecekkel, lándzsaharcot vívnak a rablógyilkosokkal, és egyáltalán nem biztos, hogy ők győznek.

Urbánszki László - az Odakint, a pusztában egyedi hangú szerzője - új könyvében esendő emberek indulnak neki a világnak, és keverednek torokszorítóan izgalmas kalandokba. Életművészek, szeretnivaló csibészek, buja fogadóslányok és veszett emberfarkasok élik világukat a „magyar vadnyugat” színes forgatagában.

Forrás: Bookline

Tolvaj kód / Mark Russinovich


Jeff Aikent ezúttal a New York-i tőzsde kéri fel szakértőnek, mert bizonyos jelek alapján arra következtetnek, hogy a rendszer a közhiedelem ellenére támadható. Jeff nemcsak bebizonyítja, hogy lyukas a rendszer, hanem azt is felfedezi, hogy ezt néhány belső alkalmazott is kihasználja. Ezt követően fizikai és internetes támadások érik. Hogy tisztázza magát, Jeffnek meg kell keresnie a lopások elkövetőit. Ez nemcsak azért fontos, hogy igazolja ártatlanságát, hanem azért is, hogy megakadályozza több milliárd dollár virtuális elrablását ami akár a világméretű pénzügyi rendszer összeomlását is okozhatja. 
Jeff ezúttal sem csak a számítógép előtt ülve harcol: társa, egy volt CIA-ügynök kemény fegyveres harcba keveredik az egyik So Paulo-i bandával, amelyet cheféje számítógépes rablóbandává fejleszt. A jól megszervezett támadás, amely a sok kicsi sokra megy elve alapján hatalmas hasznot hozott volna az elkövetőknek részben a mohóság, részben alkalmatlan ember bevonása, de nagyobb részt Jeff és az őt távolról segítő Daryl akit a korábbi regényekből ismerünk informatikai zsenialitása révén hiúsul meg.



A virtuális és valóságos csatározások leírása mellett új szempont is megjelenik az eddigiekben hősei és ellenfelei egyaránt morális indítékok szerint viselkedtek, még ha ezek a morálok más és más alapon álltak. Most a gazemberek tudatos bűnözők, de az ellenük folyó harcnak is vannak erkölcsi árnyékai. Mark bevezeti az olvasót a tőzsde, főleg az elektronikus részvénykereskedelem rejtelmeibe, egy olyan világba, amelyről mostanában sok hír jelenik meg, de a hétköznapi olvasó számára ismeretlen terület. 

Forrás: Bookline

Törökország


A Kossuth Kiadó 2002 májusában magyar nyelven is elindította a világ egyik legnépszerűbb útikönyv-sorozatát, az Inside Guide-ot, amely az America's Library Journal felmérése szerint a maga műfajában világelső, mert sokkal többet nyújt, mint egy egyszerű útikönyv: Segít az utazni szándékozónak a programok megválasztásában, az úton is a leghasznosabb segítőtárs, valamint lebilincselő olvasmány képzeletbeli utazáshoz is. A sorozat a legszínvonalasabb ismeretterjesztő albumok hagyományait követi: az érdekes, olvasmányos leírásokat, konkrét információkat kötetenként közel 500 gyönyörű színes felvétel teszi feledhetetlenné.

Forrás: Bookline

Michael Vey 2 : Az elgen felemelkedése / Richard Paul Evans


Michael, Taylor, Ostin és az Elektroklán többi tagja kiszabadult a pasadenai Elgen Akadémia falai közül, és éppen Idaho felé tartanak, hogy megtervezzék következő lépésüket. Ám ami ott vár rájuk, egyszerre mindent megváltoztat.
Éles eszükre és különleges képességeikre támaszkodva, nagy nehézségek árán sikerül kijutniuk az Elgen egyik csapdájából. Ezután egy titokzatos hang Peru sűrű dzsungelébe vezeti őket, Michael édesanyjának nyomait keresve. Odaérve felfedezik, hogy dr. Hatch és az Elgen jóval nagyobb hatalommal rendelkezik, mint bárki gondolná; egész országok kerültek az irányításuk alá. Csupán az Elektroklán és egy névtelen hang áll a világuralomra törő terveinek útjában.
De vajon a hang, amelynek útmutatását Michael követi valóban szövetséges, vagy csak egy újabb csapdával állnak szemben?

Forrás: Bookline

Túlélőkészlet vállalkozóknak / Dr. Tóth András


A világon a legjobb dolog vállalkozást vezetni.

Az ember szabad, saját főnöke lehet, szabadon megvalósíthatja minden ötletét és rengeteg pénzt kereshet.

A világon a legszörnyűbb dolog vállalkozást vezetni.
Hatalmas felelősség, folyamatos 12-14 óra munka, gyakran a hétvégéken is, ugráltatnak a vevők, beszállítók és a dolgozóink, rengeteg őrült szabályt kell betartani, hatalmasak a költségek és bármelyik pillanatban teljesen csődbe mehetünk a család összes pénzével.

A dologban a legrosszabb, hogy mindkettő igaz.
És csak egy hajszálon múlik a kettő. A vállalkozást nem lehet az iskolában tanulni. Az élet iskolájában viszont a tandíj elképesztően magas. Össze sem számoltam hány tízmilliómba kerültek csak azok a tapasztalatok, amit ebben a könyvben leírtam. 18 éve kezdtem el ezt a könyvet írni, de már akkor is túl voltam az első vállalkozásom kudarcán, aztán még további négy vállalkozást kellet befejeznem. Én megfizettem az árát, annak amit leírtam. De megérte.

Mit tudhat meg például ebből a könyvből?

- Hogyan menjünk fejben csődbe? Sokkal-sokkal olcsóbb, mint a valóságban.
- Hogyan kell a gyakorlatban megszervezni egy céget, hogy ne bolonduljunk bele?
- Sőt pénzt termeljen kevés munkával, és ha akarjuk, el lehessen jó áron adni?
- Hogyan kell tartósan meggazdagodni egy cégből?
- Hogyan kell az embereket vezetni a vállalkozásomban, hogy valóban dolgozzanak?
- Hogyan kell olcsón és hatékonyan marketinget folytatni?


Forrás: Bookline