Keresés ebben a blogban

A háború hullámai / Steven Pressfield

Alkibiadész és az ókori Athén sorsa elválaszthatatlanul összefonódott. A karizmatikus hadvezér akarata és nagyravágyása meghatározta a 27 évig tartó peloponnészoszi háború menetét, amely Spárta és Athén, valamint szövetségeseik között zajlott.
Ebben a lenyűgöző történelmi regényben több ember nézőpontjából ismerhetjük meg a két állam hatalomért folytatott élet-halál harcát. Az egyik főhős az athéni Polemidész, a zsoldos veterán katona és bérgyilkos, aki a börtönben ülve elmeséli élete szívszorító történetét Iászónnak. Lélegzetelállító vallomása révén hús-vér emberek szemszögéből élhetjük át a csatajeleneteket, az athéni pestisjárványt és a görög történelem drámai fordulatait.
A regény cselekményének igazi mozgatója maga Alkibiadész, a vakmerő, de mégis sebezhető athéni szónok és hadvezér, akit a szerző mai fogalmaink szerint karrierista politikusként mutat be nagy horderejű, történelmi pontossággal megírt regényében.

Steven Pressfield népszerű történelmi témák, köztük az ókori háborúk sikeres regényírója. Az afgán hadjárat és A tűz kapui mellett a második világháború idején játszódó modernkori regénye, a Vadászat Rommelre is nagy sikert aratott a háborús történetek kedvelői körében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése