Keresés ebben a blogban

A vadóc / Dave McKean, David Almond

A tizenéves Blue Baker egy történeten dolgozik. Nem varázslókról meg tündérekről meg "boldogan éltek"-ről szóló mesét, hanem egy igaz történetet ír vérről, magányról, félelemről, kalandokról... Mert ilyen a való élet. Legalábbis Blue számára. Mivel meghalt az édesapja, és Hopper, a városi vagány rászállt.

De Blue fura, vad, varázslatos és sötét története saját életet él, és mikor a vadóc éjszaka meglátogatja Hoppert, Blue elgondolkodik rajta, hogy hol végződik ő, és hol kezdődik a vadóc.

David Almond csodálatos sztoriját Dave McKean fantasztikus illusztrációi teszik teljessé.

Az IBBY nemzetközi testülete bejelentette, hogy ki nyerte meg a 2010-es Hans Christian Andersen díjat. David Almond brit író és Jutta Bauer német illusztrátor lett az idei díjazott, akik az Andresen-érmét és oklevelet az IBBY nemzetközi kongresszusán vehetik át szeptember 11-én Santiago de Compostellában. A legrangosabb nemzetközi gyermek- és ifjúsági irodalom díjat kétévente ítéli oda az IBBY egy kortárs szerzőnek és illusztrátornak, akiknek az életműve jelentősen hozzájárult a gyermek-és ifjúsági irodalomhoz.

Forrás: Bookline

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése