Keresés ebben a blogban

Pizsamátor/ Rutkai Bori

Miután a Rutkai Bori Banda Sárkányjárgánya körbeszáguldotta az országot,
és számos családban "házi kedvenc" lett - megérkezett a Pizsamátor, és vele együtt az újabb kaland-dalok.
De kik azok a Pizsamátorok? Köztünk élő átváltozóművészek: hol kalózok, hol bunkerépítők, máskor porszívószelídítők, olykor piciklis artisták, balatoni indiánok vagy a Rizibizi Diszkóban halandzsázó maharadzsák. És ahogy a Pizsamátorok átváltoznak, úgy telnek meg színnel és varázslattal a hétköznapok...
A lendületes tánczenék egyik játékból a másikba repítenek. Rutkai Boriék bátran nyúlnak "felnőtt" zenei alapokhoz, amit aztán át- meg átszőnek humoros mesevilággal. Az egész családot megtáncoltató, felvidító dalok szövegeit Bori írta, a könyvet is az ő festményei illusztrálják. A Rutkai Bori Banda koncerteken pedig megelevenednek a dalokhoz készített bábok és animációk is! Keressétek a közös kalandokat, és találjátok meg a bennetek élő Pizsamátort!

Forrás: Bookline

London - Rendhagyó útikalauz felnőtteknek

Mi történik, ha a Big Ben tizenhármat üt? 

Milyen íze van az angolnának? 
Miért volt szerencsés az, akit lefejeztek? 
Melyik az a híd, amit eladtak az amerikaiaknak?
Milyen állatok laknak a metróban?
Hol találod meg Harry Potter nyomát?
Rendhagyó útikönyvsorozat gyerekeknek: izgalmas nagyvárosok, furcsa múzeumok, titokzatos helyek, menő épületek, érdekességek a történelemből - minden, ami a felnőtteknek szóló útikönyvekből kimaradt.
8 éven felülieknek ajánljuk. 
A sorozat további kötetei:
Párizs
Barcelona

Forrás. Bookline

Matyi és Sári mindent megold / Adolf Born,Milos Macourek

Matyi és Sári a harmadik béből (no meg Jonatán kutya) visszatér!
Hőseink, ha lehet, még az eddigieknél is izgalmasabb kalandokba keverednek, de a minden kívánságot teljesítő telefonkagyló szerencsére a rendelkezésükre áll: tolvajokat és emberrablókat fognak, sőt, ha kell, ők maguk válnak betörővé! És ki gondolná, hogy mennyi veszéllyel fenyeget az, ha a szomszéd Petyuskára kell vigyázniuk? És mi történik akkor, ha a telefon rossz kezekbe kerül?
Zseniális szöveg, zseniális rajzok, sok-sok nevetés a cseh gyerekirodalom legnagyobbjaitól: kell ennél több?
A sorozat további kötetei:
- Matyi és Sári az iskolában
- Matyi és Sári nyaral

Varázslatos állatbirodalom - Tapsifül rejtélyes eltünése / Daisy Meadows

Lili és Luca nagyon jó barátnők, és mindketten rajonganak az állatokért. Az egyik nap megpillantanak egy csodaszép, aranyszőrű cicát, aki megmutatja nekik a Barátság-erdőt, a varázslatos birodalmat, ahol beszélő állatok élnek pici házikókban, és időnként málnaszörpöt iszogatnak a Galóca kávézóban. Ettől kezdve a lányok nyári vakációja igazán izgalmassá válik! Már legelső látogatásuk is kalandosra sikerül: a gonosz boszorkány, Grizelda szolgái elrabolják a bátor kis nyuszit, Tapsifült. Vajon sikerül a barátnőknek megmenteni őt a vakarcsok karmai közül? Olvasd el a történetet, és megtudod!

Forrás: Bookline

Az ifjú Ara / Alessandro Baricco

A világhírű olasz író, Alessandro Baricco új könyve 2015 tavaszán jelent meg Olaszországban, és azonnal a könyves listák élére ugrott. Bő fél év telt el azóta, s itt a magyar kiadás!
Az ifjú Ara tipikus Baricco-mű: tömör, titokzatos, sejtelmes-ködös, lassan és messziről kibontakozó történettel lepi meg olvasóját, melynek fókuszában egy látszólag közömbös szituáció áll: a családi ebédre betoppan az Ara, és keresi a Vőlegényét. Akiről nem sok mindent tud. Tudunk. És tudnak... no meg ennek fordítottja. Ki az Ara? És milyen a viszonya az Anyához, az Apához, a Nagyapához? A számtalan párhuzamos történetből aztán felsejlik valami egészen különleges viszonyrendszer, ami egyszerre bizarr és meghökkentő. Sokkoló és váratlan. Vagy ilyen, amikor a családi idill mögé pillantunk? Baricco szikével és metszőollóval boncol, rombol, lebont. Aztán mesél. Szűkszavúan, tűpontos megfogalmazással. Az eredmény: egy nagyregénybe kívánkozó dráma egy novella terjedelmében.

Forrás: Bookline

Utolsó őrség / Szergej Lukjanyenko

Különös vámpírtámadás áldozata lesz a skóciai Edinburgh-ban egy orosz fiatalember. A Nappali és az Éjszakai Őrség, no meg persze az Inkvizíció egyaránt szeretné kideríteni, mi is történt valójában. A megindult nyomozás egyre furcsább fordulatokat vesz. Kiderül, hogy megtörtént az, ami korábban elképzelhetetlen volt: összefogott egy vámpír, egy Fénypárti mágus és egy Inkvizítor, hogy megszerezzék a világ leghatalmasabb talizmánját, a Minden Koronáját, amelyet még maga Merlin készített. Utolsó Őrségnek nevezik magukat, mind a hárman Legfelső szintűek. A világ feletti uralomra törnek? Ezért nem fognának össze a Fény és a Setét erői. Valami más, ennél is nagyobb cél vezérli őket. A nyomozás szálai Edinburgh-ból a távoli és ősi Szamarkandba, majd ismét Skóciába vezetnek. A küzdelem egyre kegyetlenebb, kíméletlenebb, az Utolsó Őrség minden szabályt, magát a Megállapodást is megszegve mágikus eszközökkel felfegyverzett embereket is bevon a harcba. A tét a Másfélék megmaradása… Az Eurocon-díjas szerző sorozatának újabb kötete talán az előzőeknél is feszültebb, fordulatosabb. Szergej Lukjanyenko ezúttal sem okoz csalódást rajongóinak.


Forrás: Bokkline

Levendula, rózsa, ibolya - A legnemesebb ehető virágok / Halmos Mónika

75 recept 75 színes ételfotóval!

Legtöbbször az egészen pici dolgok teszik nagyszerűvé a világot az aprócska ibolyavirág, a tündérillatú levendula vagy az örök virág, a rózsa pedig a mindennapok konyháját emelheti a legmagasabb gasztronómiai élmények csúcsára. Receptgyűjteményünk egészen egyszerű alapanyagokból elegáns és bájosan kedves finomságok elkészítéséhez szeretne kedvet csinálni. De a magyarországi levendulás, ibolyás és rózsás helyeket is megismerhetjük a könyvből, mint ahogy olyan érdekességeket is megtudhatunk, hogy a levendulás keksz egész diadalutat járt be, miközben Angliából hazánkba érkezett, Erzsébet királyné kedvence volt a kandírozott ibolya, a rózsát pedig a rómaiak szívesen fogyasztották süteményekben 

Itt az ideje, hogy felelevenítsük ezeket a nemes finomságokat!

Forrás: Bookline

A Lucifer-hatás - Hogyan és miért válnak a jó emberek gonosszá? / Philip Zimbardo

A Lucifer-hatás végképp megváltoztatja, mit gondolunk, miért viselkedünk úgy, ahogy viselkedünk - és miképp képes az ember a gonoszra.
Korunk könyve, sokrétű, klasszikus alkotás, amely mesterien vegyíti az érzékeny személyes vizsgálódást, a briliáns szociálpszichológiai elemzést és az etikus magatartás iránti elkötelezettségét.

Mitől lesznek a jó emberek egyszerre végtelenül kegyetlenné? Hogyan lehetséges, hogy bizonyos körülmények között teljesen normális emberek megkínoznak más, teljesen normális embereket? Ugye most arra gondolnak, ugyan kérem, én a légynek sem tudnék ártani, nincs az a helyzet amiben... Vagy mégis lehetséges lenne? Philipp Zimbardo szociálpszichológus nevét a stanfordi börtönkísérlet tette ismertté, s ez a kísérlet késztette őt arra, hogy feltegye azt
a kérdést, mely tudományos pályája során mindvégig foglalkoztatta: Mitől válnak teljesen hétköznapi, normális emberek váratlanul kegyetlenné? Hogyan fordulhat elő, hogy bizonyos körülmények között teljesen normális, hétköznapi emberek megkínozzák, akár meg is ölik a nekik mit sem ártó, teljesen hétköznapi embertársaikat? A legtöbben azt mondanánk, velem ez nem történhet meg, én soha nem ártanék senkinek.Zimbardo professzor a történelemből, saját úttörő kutatásaiból vett példák hosszú során keresztül bebizonyítja, hogy a helyzeti erőviszonyok és a csoportdinamika hatására miként változhatnak addig tisztességes, feddhetetlen nők és férfiak szörnyeteggé.


Forrás: Bookline

Élettitkok /Ranjeet Dhillon

Ranjeet Singh Dhillon Indiában, Udaipurban született jómódú szikh kereskedőcsalád harmadik gyermekeként. A szülők az indiai szikh vallás hagyományai szerint nevelték a gyerekeket. Ranjeet katonai középiskolába járt, de érdeklődése egyre inkább elfordult a tradicionális indiai alapelvektől és merev vallási dogmáktól. Húszévesen döntött úgy, hogy otthagyja Indiát, és elindul felfedezni a világot. Magyarországra a 90-es évek elején érkezett. Hosszú évek alatt tapasztalta meg, hogy a spiritualitás nem valami elvont dolog, amit templomban vagy ashramban kell gyakorolni, hanem az életünk része, amely minden pillanatunkat áthatja. Erről mesél ebben a könyvben.

Forrás: Bookline