Keresés ebben a blogban

Az állatok gyógyító ereje / Marty Becker, Danelle Morton

Hogyan hasznosítsuk az állatok csodálatos képességeit az emberek boldogsága és egészsége érdekében? A Good Morning America című televíziós műsor népszerű állatorvos szakértője bemutatja kötetében, hogy hogyan válhat az állatok és emberek közötti különleges kapcsolat a betegségek elleni küzdelem és a krónikus betegségek kezelésének egyik legfontosabb fegyverévé. Dr. Becker az új tudományos felfedezéseket, valamint állatokról és gazdáikról szóló megható, személyes történeteket ötvözve bizonyítja, hogy a leghatásosabb gyógyszer sokszor nem a gyógyszeres szekrénykében, hanem közvetlenül mellettünk hever.

Forrás: Bookline

Matróz lóháton - Jack London életrajza

2016-ban száz éve, hogy itt hagyta a világot Jack London, az amerikai irodalom nagy alakja, műfajok egész sorának újító zsenije. Bármit írt, állathistóriát, kalóztörténetet, krimit, utópisztikus regényt, westernt, szociográfiát, csavargónaplót az irodalom művésze volt.
Ebben a száz évben a legszélesebb olvasóközönség rajongott érte. És a magyar írástudók legjava. Hunyady Sándor így lelkesedett: Jack London csupa mesélő kedv, fantázia, kaland, mert földrajzilag is egészen új területeket tár föl a sápadt európai képzelet előtt. Minden könyvének más és más, szenzációs díszlete van. Elvisz Alaszkába, ahol halállal kell fizetni az aranyért, vad szerencsekeresők, éhes farkasok közé, viola hómezőkre, amelyek fölött az északi fény világít, és ahol megfagy a tüdő a jeges levegőben. Kis halászhajókon, gyanús gőzösökön bejárjuk vele a Csendes-óceánt. Éhezünk, ölünk, dolgozunk. Ahová nyúl, kincs akad a kezébe. Akkora elbeszélő tehetség, hogy a tollán új fényt kap minden elkopott probléma. 
A Kossuth Kiadó 2015 szeptemberétől 15 kötetben megjelenteti az életmű legjavát, megtoldva a sorozatot Irving Stone káprázatos Jack London-életrajzával. 

Forrás: Bookline

Suttogások könyve / Varujan Vosganian

"Amíg vannak történeteink, amíg mesélünk egymásnak, igazi értékeink nem tűnhetnek el" - üzeni olvasóinak a Suttogások könyve. 
A regény az örménység, ezen belül az Óromániában letelepült örmény emigránsok hányattatott sorsát meséli el, a XIX. század végétől a XXI. század legelejéig. Családi és történelmi regény, amely éppen a személyes történetek sorjázó képei, színes mozaikja által válik izgalmassá. Visszatérő motívuma, egyik motorja az 1915-ös törökországi örmény népirtás emlékéhez való viszony. Nicolae Manolescu, az egyik legrangosabb román kritikus szerint e könyv a hihetetlen mennyiségű, mégis egyénire formált szereplőkkel ragadja el az olvasót. A történetek jelentős részét egy gyermek hallgatja az 1960-as években. Távolról ugyan, de akár a Sorstalanságot is eszünkbe juttathatja. 
Az emberi méltóság minden korban és minden körülmények között megőrizhető ez talán a regény legfontosabb üzenete, mert függetlenül attól, hogy a szereplők éppen milyen zsarnokság terhe alatt szenvednek, mindig van esélyük a menekülésre, s ha a testet minden esetben nem is, de a lelket mindig megmentik, megőrzik, a gyakorta csak suttogva, de mégiscsak elmondott, szájról szájra adott, újabb és újabb generációknak továbbított történetek. 
Varujan Vosganian (1958) költő, prózaíró. A Romániai Írók Szövetségének alelnöke, a Romániai Örmények szövetségének elnöke. Három verseskötete és három prózakötete jelent meg. Második prózakötetét, a Cartea şoaptelor (Suttogások könyve) című, 2009-ben megjelent regényét olasz, spanyol, örmény, héber, francia, német és svéd nyelven is kiadták. A Suttogások könyve több díjat is elnyert Romániában, számtalan kritika született róla és napokon belül lett könyvsiker.

Forrás: Bookline

Megkarcolt élet / Kate Bennett

Scarlett Anderson sikeres írónő.

Könyvei a sikerlisták élén állnak, életének eseményeit rajongók hada figyeli árgus szemekkel. Művei megfilmesítésre várnak, és az egyik legnagyobb csatorna tévésztárja ostromolja szerelmével
Scarlett Anderson rettegő nő.
Éjszakánként rémálmok kínozzák, sokszor mintha kihagyna az emlékezete, és körülötte egyre csak szaporodnak a gyanús, megmagyarázhatatlan dolgok. Mélyen eltemette magában az időt, mikor Ted, szadista férje rabságban tartotta, s rajta élte ki perverz vágyait. Egy ördögi pszichopata, akitől csak gyilkosság árán sikerült megszabadulnia...
New York környékén a titokzatos Marionett Mester szedi áldozatait. Fiatal nőket, akiket megkínoz, megöl, majd perverz módon a nyilvánosság elé vet. A rendőrség tehetetlen, a szálak azonban mintha egyre inkább Scarlett Anderson irányába vezetnének.
Kate Bennett debütáló thrillere folyamatosan izgalomban tartja olvasóját, miközben az első betűjétől az utolsóig fokozza a feszültséget.


Forrás: Bookline

Taligás / Darvas László

Bécs, 1728. Egy Taligás nevű ember járja Európa országútjait, és éppen a Gnómok házához érkezik. Nem lehet tudni, honnan jött, merre tart, csak azt, hogy úton van: szavakkal és könyvekkel kereskedik, szaval és fél. Bécsben Wolzbein titkos tanácsostól rejtélyes küldetést kap: egy süketnémának tűnő fiút kell magával vinnie Szeged feszültségekkel terhes városába. A hosszú úton elkíséri őt Barbara Strozzi, az üvegbe zárt gnóm is. Taligás maga sem tudja küldetése célját. Szegeden régi ismerősök várják őket: egy sánta gyertyaöntő, az ő mindig táncos lánya, valamint Róth, a kiismerhetetlen püspöki titkár, aki nagyszabású tervet igyekszik megvalósítani, miközben a város is készülődik. Vajon láthatja-e még Taligás bécsi szerelmét, Paulinát?
Darvasi László legújabb regénye A könnymutatványosok legendája és a Virágzabálók testvérdarabja. A Taligás krimibe illő nyomozás a szegedi boszorkányperekről, ugyanakkor mágikus realista utazás az emberi lélek kiismerhetetlen tájain. Megrázó és megejtő látomás a szorongásról és a szenvedélyről.

Forrás: Bookline

Mesemondók márpedig vannak - A nemzetközi mesemondás világa / Zalka Csenge Virág

"A mesemondás akárcsak más előadó művészeti ágak nem csak passzió, de szakma is. A világ minden táján hivatásos mesemondók ezrei dolgoznak nap mint nap a legmeglepőbb helyeken, és a legtarkább módokon. 
Ez a könyv nem csak mesemondóknak szól. Szól a közönségeknek is, akik egy-egy újságcikk vagy plakát láttán nem tudják eldönteni, mit várhatnak egy mesemondó esttől. Szól a rendezvényszervezőknek, szól a tanároknak és igazgatóknak, akik kitárják az osztálytermeik ajtaját (és akik nélkül sokkal nehezebb lenne a vándor mesemondók élete). És nem utolsó sorban szól a szülőknek, barátoknak és hozzátartozóknak is, akik a kulisszák mögött aggódnak, szurkolnak, és izgulnak, ahányszor egy újabb mesemondó indul el a nagyvilágba. 
Zalka Csenge Virág tíz éve éli a hivatásos nemzetközi mesemondók életét. Előszavában így vall a kötet születéséről:
Mesemondásról beszélni csak mesélve lehet úgy mutatom be a mesemondó világot, ahogyan én ismerem. Az én utam ide vezetett; az én szemeimmel ilyen a nemzetközi mesemondás. Ha egy másik mesemondót kérdeznél, lehet, hogy nem állítaná mindennek az ellenkezőjét, de mindenképpen mást emelne ki, más ösvényeket rajzolna fel a térképre, más útravaló tanácsot adna. A mesemondás sokféle, és pont ettől jó.

Forrás: Bookline

A hajószakács kalandjai / Juhász Kató

Bence egy kamaszkori élmény hatására hajószakács lesz. Először folyami, majd tengeri hajón dolgozik. Munkája közben ismeri meg szerelmét, Lindát, de a fiút érintő váratlan kalandok hosszabb időre elszakítják őket egymástól. A tengeren tapasztalja meg, hogy a legkilátástalanabb helyzetből is lehet kiút.
Az izgalmakat sem nélkülöző könyvet elsősorban 12 éven felüli fiataloknak ajánlom, de életkortól függetlenül mindazoknak, akik kedvelik a XXI. századi kalandregényeket. 

Forrás: Bookline

Amíg olvasunk / Gévai Csilla

A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesult: egy szisztematikusan
felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar olvasni tanulok-sorozatot építünk. A Pagony legkiválóbb szerző írnak a sorozatban: Berg Judit és Finy Petra után most Gévai Csilla
folytatja az Amíg utazunkban már megismert és megszeretett gyerekek, Panni és Doma történeteit,
négy, különböző nehézségi szinten. Az első kötetben Panni van a főszerepben: éppen most fejezte be az első osztályt, és megkapja a bizonyítványát, mellé pedig egy szép könyvet. Csakhogy az olvasás még nem igazán megy neki. Bali bácsi segít neki: sütibetűt sütnek, szóvárost építenek és persze egy nagyot fagyiznak!

1. szint

oldalanként 2-6 sor
könnyen kiolvasható szavak
egyszerű, könnyen követhető történet
nagy betűk


Forrás: Bookline

Hamish és a RémDermesztők / Danny Wallace

TE mit tennél... ha az egész világ egyszerre csak megállna? Úgy ám, az EGÉSZ VILÁG.
A madarak a levegőben. A repülőgépek az égen. És minden áldott ember az egész bolygón kivéve téged!

Mert a tízéves Hamish Ellerbyvel pontosan ez történik, újra és újra.
Ám ez a RémDermesztőknek, és borzalmas barátaiknak, a Borzadályoknak köszönhető! Bizony, ők TERVEZNEK valamit! El akarják venni tőlünk a saját világunkat, hogy csak az övék legyen... Ja, és utálják a gyerekeket. Főleg az olyanokat, akik tudnak a létezésükről. Na várjunk csak... most már te is tudsz róluk, nem igaz? Ajjajj...
Vajon Hamish képes lesz megmenteni minket a RémDermesztőktől? Tarts vele, és meglátod!

A Hamish és a RémDermesztők egy fergeteges gyermekkönyv, amely a bestseller-író és műsorvezető Danny Wallace első, kicsiknek szánt alkotása. Tökéletes olvasmány David Walliams, Tom Gates és James Patterson kedvelőinek


Forrás: Bookline

Girl online / Zoe Sugg

A 25 éves Zoe az Y generáció nemzetközi sztárja, aki Zoella néven pár éve indított divat- és sminktanácsadási csatornát a YouTube-on. Korosztályából sok lány őt tekinti legbizalmasabb barátnőjének, akivel fiúkról, családról, suliról és divatról, szerelemről és félelmekről is őszintén lehet beszélni. A Girl Online megdöntötte a megjelenés hetében legjobban fogyó könyv eddig világrekordját, 35 országban vehetik kézbe a rajongók.
Pár megdöbbentő adat Zoelláról: 
3 millió Twitter követő, 3.5 millió Instagram követő, 7 millió YouTube feliratkozó, 2 millió Facebook like.

A brit kisvárosban élő Penny Porter úgy akarja legyőzni szorongásos rohamait, hogy blogot indít, és ismeretlenekkel osztja meg érzéseit, gondolatait. GirlOnline álnéven bele is vág, de egy szerencsétlen baleset elrettenti a folytatástól.
Penny és családja a karácsonyt New Yorkban tölti, ahol a lány megismerkedik (és fülig beleszeret) egy izgalmas és sármos zenész srácba. Pár nap alatt megfordul velük a világ, Noah a legjobb dolog, ami Pennyvel történhet, és a lány azonnal világgá is kürtöli újdonsült boldogságát a blogon… csak azt nem sejti, hogy ezzel lavinát indít el, és nemsokára több ellensége lesz, mint ahány barátja… 
Vajon megbízhatsz a legjobb barátodban, ha a szerelem a tét? És a szerelmedben, ha a boldogság?


Forrás: Bookline